Yukha-yoga-Purmerend-Kinder-tiener_yoga

Tieneryoga 10-16 jaar

Voor jongeren die zich te oud voelen voor kinderyoga en te jong voor volwassen yoga. In deze bijzondere fase van het leven van een puber verandert er veel op sociaal, emotioneel en lichamelijk gebied. Tieners ontdekken nieuwe dingen en er wordt veel van ze gevraagd. Ze beginnen na te denken over hun identiteit en wat hun plek in deze wereld is. Ze voelen de druk vanuit school en de verwachtingen van hun ouders.

Daarbij lijkt hun lichaam met de dag te veranderen onder invloed van hormonen. Gevoelens als stress en onzekerheid die horen bij deze fase, worden als spanningen opgeslagen in hun tienerlichaam. Het is dan fijn dat ze door middel van yoga zich weer relaxed en fit kunnen voelen. Yoga kan pubers leren om zich zowel mentaal als fysiek sterker te voelen. Het is een effectieve, maar ook leuke, inspirerende en ontspannende manier om aan de balans tussen lichaam en geest te werken.

Alle elementen van yoga komen aan bod: yogahoudingen, ademhaling, concentratie, meditatie, visualisatie, ontspanningsoefeningen en zelfbewustzijn. Ook is er tijdens de lessen aandacht voor wat er allemaal in hen omgaat

De yogalessen kunnen op elke gewenste locatie worden gegeven, bij je thuis, buiten in de natuur of op school. 

Bij tieneryoga werken we in kleine groepjes van minimaal 4 kinderen tot maximaal 12 kinderen. Lestijden in overleg. Mail of bel voor meer informatie over de tarieven en de mogelijkheden.