YUKHA YOGA

Lydia geeft lessen Yin Yoga, Yoga Nidra en Mindful Yoga. In alle lessen ligt de focus op aandachtig en mindful bewegen, er is aandacht voor het hele lichaam en in het bijzonder voor zachte ontspanning van rug, nek en schouders. De adem is hierbij een belangrijk aspect. In de Yin yoga lessen stretchen we op een zachte manier het bindweefsel, en richten ons op de ademhaling. We herstellen het contact tussen lichaam en geest.

We verkennen de balans in lichaam en geest en bewegen met respect voor het lichaam en onze beperkingen en grenzen. In de lessen leer je je grenzen op te zoeken en deze te respecteren met vriendelijke en opmerkzame aandacht. Om zodoende de harmonie in onszelf te herstellen, niet alleen in de les maar ook erbuiten. Elke les eindigt met een eindontspanning en meditatie welke bijdragen aan mentale ontspanning en herstel.

Mindfulness, met vriendelijke open houding aanwezig zijn in het hier en nu, maakt ook deel uit van de lessen. Het zorgt voor meer concentratie en focus in het dagelijks leven van de deelnemers. Yoga draagt bij aan meer bewustwording , balans en plezier in het dagelijks leven.

Yoga is een lichamelijk en geestelijk bewustwordingsproces hoe jij jezelf in een yogahouding of andere situatie plaatst. Met respect en geduld voor jezelf leer je hoe je flexibel kunt worden, zowel fysiek als mentaal. Niet alleen op de mat maar ook juist in je dagelijks leven.

De naam Yukha is afgeleid van het Sanskriet woord ‘Yuj’. ‘Yuj’ betekend ‘Juk’ en heeft verschillende betekenissen zoals verbinding maken, verenigen en in evenwicht brengen. En dat is precies waar yoga over gaat. Het verbinden van lichaam en geest. Je kunt yoga zien als een manier om lichter in het leven te staan, waardoor je beter in staat bent om evenwicht te vinden en in balans te komen. Yoga gaat uit van de eenheid van lichaam en bewustzijn, waarbij de adem de verbinding vormt.

Yukha Yoga is een yogastudio waar iedereen zichzelf kan zijn en er ruimte is voor persoonlijke aandacht. Je bent van harte welkom bij een van de yogalessen , workshops of mindfulness sessie’s. Kom ervaren welke positieve effecten yoga & mindfulness op jouw leven kunnen hebben.

Namaste Lydia

 

Over Yukha Yoga Studio Lydia