ZWANGERSCHAPSYOGA


Zwangerschapsyoga is een fijne bewegingsvorm in een spannende tijd waarin je zowel lichamelijk als geestelijk verandert. Zwanger zijn maakt je krachtig en zacht tegelijk. Het vergroot je intuïtie en opent je hart.

Yoga kan een zeer goede toevoeging zijn om de zwangerschap en bevalling prettiger te maken. In de lessen oefen je je rust te vinden, je te concentreren op je ademhaling en je bouwt kracht en stabiliteit op. Allemaal aspecten die tijdens de zwangerschap en bevalling van pas kunnen komen.

Tijdens de zwangerschapsyoga staat vooral de zwangerschap op zichzelf centraal: het bewust beleven van het groeiende leven in je buik. De yogahoudingen en een bewust gebruik van de adem helpen je naar binnen te keren en je intuïtie te vergroten. De thema’s ontspanning, kracht en concentratie vormen het fundament van de yogalessen. Deze drie dragers zullen je de zwangerschap bewuster laten ervaren en je van dienst zijn tijdens de bevalling. Ook zullen de oefeningen je fysiek kracht en souplesse geven en ondersteunend zijn voor je snel groeiende, veranderende lichaam.

Bij Yukha Yoga werken we met kleine groepjes zodat er veel aandacht is voor de persoonlijke wensen dan wel beperkingen. De lessen zijn niet alleen ontspannen en rustgevend, er wordt ook zeker aan de spierkracht gewerkt.

Tijdens de lessen is er ruimte voor houdingen, ademtechnieken, mooie meditaties en oefeningen uit de mindfulness. De les omvat naast yoga en meditatie ook ruime tijd voor delen van ervaringen met elkaar onder het genot van een kopje thee. Meedoen kan op elk moment van de zwangerschap.

LESTIJDEN:

Donderdag 18.45- 20.00 uur

OPGEVEN VOOR DE LESSEN:

Wil je je opgeven voor de lessen of meer informatie mail naar: info@yukha-yoga.nl