Yukha-yoga-Purmerend-Kinder-tiener_yoga

Kinderyoga​

Kinderyogalessen voor kinderen vanaf 4 tot 12 jaar

Yoga maakt kinderen bewust en trots op hun lichaam. Het helpt ze te leren luisteren naar wat hun lichaam nodig heeft en  het verschil tussen inspanning en ontspanning. De coordinatie wordt beter en focus en concentratie wordt vergroot.

Bij kinderyoga staat plezier voorop en niet de techniek en prestatie. Kinderen leren van hun ervaring, worden zich bewust van hun lichaam en ontwikkelen nieuwe vaardigheden. Belangrijke vragen die tijdens de les aan de orde komen zijn: Wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik, wat voel ik, waar ligt mijn kracht en waar liggen mijn grenzen? In een veilige omgeving beweegt elk kind binnen zijn of haar eigen mogelijkheden. Hierdoor ontstaat ruimte voor het kind om te zijn wie het is.

Door het beoefenen van yoga, ontwikkelen kinderen hun innerlijke kracht en balans. Het helpt ze om hun lichaamshouding en ademhaling te verbeteren en het lichaam soepel en sterk te maken. Daarnaast krijgen ze meer zelfvertrouwen en wordt het zelfbewustzijn verhoogd. Kinderen leren ontspannen, positief denken en zichzelf te zijn. Kinderen kunnen yoga heel goed gebruiken in hun dagelijks leven waarin stress, prestatiedrang en teveel prikkels in toenemende mate aanwezig zijn.

In de vorm van een yoga avonturen of themales komen de yogahoudingen, ontspannende en meditatieve oefeningen en wijze levenslessen aan bod. Niet alleen is yoga goed voor kinderen, het is ook nog eens heel erg leuk om te doen.

De yogalessen kunnen op elke gewenste locatie worden gegeven, bij je thuis, buiten in de natuur, op de BSO of op school. 

We werken  in kleine groepjes van minimaal 4 kinderen tot maximaal 12 kinderen. Lestijden in overleg. Mail of bel voor meer informatie over de tarieven van kinderyoga op locatie en de mogelijkheden.

Tieneryoga​

Tieneryogalessen voor kinderen vanaf 10 jaar

Voor jongeren die zich te oud voelen voor kinderyoga en te jong voor volwassen yoga. In deze bijzondere fase van het leven van een puber verandert er veel op sociaal, emotioneel en lichamelijk gebied. Tieners ontdekken nieuwe dingen en er wordt veel van ze gevraagd. Ze beginnen na te denken over hun identiteit en wat hun plek in deze wereld is. Ze krijgen het gevoel dat ze zichzelf als individu moeten bewijzen en voelen tegelijkertijd het verlangen om ‘erbij’ te horen. Ze voelen de druk vanuit school en de verwachtingen van hun ouders. Daarbij lijkt hun lichaam met de dag te veranderen onder invloed van hormonen.

Gevoelens als stress en onzekerheid die horen bij deze fase, worden als spanningen opgeslagen in hun tienerlichaam. Het is dan fijn dat ze door middel van yoga zich weer relaxed en fit kunnen voelen. Tieneryoga kan pubers leren om zich zowel mentaal als fysiek sterker te voelen. Het is een effectieve, maar ook leuke, inspirerende en ontspannende manier om aan de balans tussen lichaam en geest te werken.

Alle elementen van yoga komen aan bod: yogahoudingen, ademhaling, concentratie, meditatie, visualisatie, ontspanningsoefeningen en zelfbewustzijn. Ook is er tijdens de lessen aandacht voor wat er allemaal in hen omgaat.

De yogalessen kunnen op elke gewenste locatie worden gegeven, bij je thuis, buiten in de natuur,  of op school. 

We werken  in kleine groepjes van minimaal 4 kinderen tot maximaal 12 kinderen. Lestijden in overleg. Mail of bel voor meer informatie over de tarieven van tieneryoga op locatie en de mogelijkheden.