Aromatherapie Purmerend

Aromatherapie. Hoe het werkt

Aromatherapie is een vorm van kruidengeneeskunde. Gebaseerd op het gebruik van etherische olie van kruiden, bloemen en andere plantendelen. Het is een samentrekking van de woorden aroma en therapie en staat voor behandeling met geuren. Deze therapie wordt vooral ingezet bij klachten die samenhangen met spanningen, angst, depressie en slapeloosheid. Maar werkt zeker ook helend voor darm gerelateerde klachten, pijnlijke gewrichten en andere disbalansen in het lichaam. De geuren werken in op het onderbewuste. Het brengt een verstoord zenuwstelsel terug in balans waarbij je gelijk je immuunsysteem stimuleert.

 

Effect op het immuunsysteem

Aromatherapie heeft als doel om je lichaam weer in balans te brengen. Dankzij de combinatie van aanraking  en essentiële oliën ervaar je zelf direct het effect van deze behandeling. De oliën in combinatie met de massage technieken tijdens de Aromatherapie zorgen voor het in balans brengen van het sympathische en parasympatische zenuwstelsel. Dat is het stresssysteem van ons lichaam. Doordat het autonome zenuwstelsel op deze manier ondersteund wordt in het verminderen van fysieke en emotionele stressoren, herstelt het evenwicht in het lichaam.

 

Jouw natuurlijke moodbooster

We gebruiken etherische olie van kruiden, bloemen en andere plantendelen. Pure enkelvoudige olie zoals lavendelolie, pepermuntolie en sinaasappelolie. Maar ook blends waarin verschillende olieen worden samengevoegd en elkaars werking versterken.

100% essentiele olie

Wij gebruiken uitsluitend producten op natuurlijke basis. De essentiele olie is van biologische oorsprong. De olie kan ingezet worden ter verbetering van het humeur, bij gebruik in een diffusor, in het bad, als massageolie of tijdens je yoga- of meditatiebeoefening

Over Yukha Yoga Aromatherapie

Lydia Ernsting is yogadocent bij Yukha Yoga in purmerend en vanuit haar interesse voor planten, kruiden en de werking van geuren op lichaam en geest, is zij in contact gekomen met aromatherapie. Bij haar yoga- en meditatiebeoefening zet zij geuren in om een bepaald beoogd effect te creeren. Ook in haar lessen en workshops gebruikt zij vaak aromatherapie. Lees meer over de aromatherapie behandeling>